Určitě i vy máte ty dny, kdy se vám moc nechce zdržovat se v kuchyni, péct, odměřovat si a vážit suroviny, ale zároveň chcete mlsat něco domácího, sladkého, ale zároveň zdravého.Pro tyto dny je tu recept na rychlou a jednoduchou jogurtovou bublaninu, na kterou potřebujete jen pár základních surovin a kelímek od jogurtu, který vám poslouží jako odměrka. Ovoce v bublanině můžete libovolně střídat, já tentokrát zvolila sezónní sladké třešně, které jsem natrhala u souseda na zahradě.
Ingredience
Těsto
- 150 g jogurtu
- 75 g cukru nebo sladidla erythritol
- 150 g špaldové mouky
- 75 g kokosové mouky
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 špetka soli
Posypka
- 2 polévkové lžíce kokosové mouky
- 1 polévková lžíce cukru nebo sladidla erythritol
- 5 g másla Ghí
Postup
- Začneme tím, že si necháme předehřívat troubu na 180°C.
- Poté v míse smícháme suroviny na těsto a vlijeme do formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem (případně můžete vymazat máslem a vysypat hrubou moukou), na těsto poklademe třešně (pokud máme třešně vypeckované, trochu je zaprášíme hrubou moukou, aby nám třešně tolik nepouštěly šťávu do těsta).
- Nakonec si připravíme drobenku. Smícháme suroviny na drobenku a posypeme jí celou bublaninu.
- Bublaninu pečeme v předehřáté troubě 180°C/30 až 40 min.
Video
Notes
Kalorie na porci (kcal) | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
146 | 8,8 | 20 | 3,4 |