Jogurtová bublanina s třešněmi

Určitě i vy máte ty dny, kdy se vám moc nechce zdržovat se v kuchyni, péct, odměřovat si a vážit suroviny, ale zároveň chcete mlsat něco domácího, sladkého, ale zároveň zdravého.
Pro tyto dny je tu recept na rychlou a jednoduchou jogurtovou bublaninu, na kterou potřebujete jen pár základních surovin a kelímek od jogurtu, který vám poslouží jako odměrka. Ovoce v bublanině můžete libovolně střídat, já tentokrát zvolila sezónní sladké třešně, které jsem natrhala u souseda na zahradě.
Doba přípravy 50 mins
Celkový čas 50 mins
Počet porcí 6 porcí

Ingredience
  

Těsto

  • 150 g jogurtu
  • 75 g cukru nebo sladidla erythritol
  • 150 g špaldové mouky
  • 75 g kokosové mouky
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 špetka soli

Posypka

  • 2 polévkové lžíce kokosové mouky
  • 1 polévková lžíce cukru nebo sladidla erythritol
  • 5 g másla Ghí

Postup
 

  • Začneme tím, že si necháme předehřívat troubu na 180°C.
  • Poté v míse smícháme suroviny na těsto a vlijeme do formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem (případně můžete vymazat máslem a vysypat hrubou moukou), na těsto poklademe třešně (pokud máme třešně vypeckované, trochu je zaprášíme hrubou moukou, aby nám třešně tolik nepouštěly šťávu do těsta).
  • Nakonec si připravíme drobenku. Smícháme suroviny na drobenku a posypeme jí celou bublaninu.
  • Bublaninu pečeme v předehřáté troubě 180°C/30 až 40 min.

Video

video
play-rounded-fill

Notes

Kalorie na porci (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g)
146 8,8 20 3,4